Bagaimana Menjana Pendapatan Forex Di Malaysia Dengan FxUnited?

Peringatan: Forex adalah bidang yang berisiko tinggi. Anda boleh rugi banyak duit jika tak berhati-hati.

Jika anda nak SELAMAT, saya menyarankan anda supaya melengkapi diri anda dengan ilmu Forex yang KEBAL.

Jgn alang-alang!

Belajar terus dari seorang OTAI forex yang telah “Seen it ALL” dan dah menjana INCOME ratus ribu sebulan dari forex…Bukan dgn scam orang..

Tetapi dengan trade secara berhemah dan penuh disiplin.

Siapa kah OTAI forex misteri ni??? –> Klik Di Sini Utk Info Lanjut

Selain itu, anda boleh baca review tentang OTAI forex misteri ni. Beliau agak terkenal dalam dunia forex di Malaysia :-)

*** Jika anda nak tahu lebih lanjut tentang peluang jana pendapatan pasif FOREX dengan FXUNITED, Sila Klik Di Sini.

Salam Sejahtera Dan Salam 1 Malaysia!

Saya nak cerita sedikit tentang forex broker FxUnited ni. Memandangkan anda dah sampai kat blog ni, sudah pasti anda nak tahu lanjut tentang FxUnited dan bagaimana FxUnited dapat membuka peluang kepada anda untuk jana duit dari Forex trading.

Apa Itu Forex?

Forex adalah nama singkat bagi Foreign Exchange atau pertukaran matawang.

Pernah tak berurusan dengan money changer? Biasanya jika anda nak terbang ke luar negara, anda akan tukar duit dari Ringgit ke matawang negara yang anda nak lawat.

Kadar pertukaran matawang berubah-ubah disebabkan oleh banyak faktor dalam dan luar negara.

Contohnya, nilai matawang Ringgit Malaysia telah mengalami perubahan yang mendadak pada tahun 2015. Lebih tepat, nilai Ringgit telah susut berbanding tahun-tahun sebelumnya.

Bagaimana Anda Dapat Jana Duit Dari Forex?

Hal negara, biar lah pemimpin negara uruskan.

Apa yang lebih penting bagi anda sekarang adalah, bagaimana anda dapat menjana duit dari pertukaran nilai matawang sedunia secara konsisten.

Dalam Forex, ada DUA cara utama untuk menjana pendapatan:

  1. Sebagai Forex Trader
  2. Sebagai Introducing Broker (IB) atau Affiliate

Sebagai Forex Trader:

Biasanya forex trader akan buka trading akaun melalui forex broker seperti Fxunited, FXPRIMUS, etc, deposit modal untuk trade, download platform MT4 (Metatrader 4) dan mula trade pasangan matawang (pair) yang memberi peluang baik untuk profit.

Tempoh trading adalah dari hari Isnin sehingga Jumaat. Kaunter forex tutup pada hari Sabtu dan Jumaat.

Forex trader menggunakan skil dan kemahiran dalam menganalisa pasaran forex untuk menjana duit dari forex.

Trader yang berpengalaman (seperti otai forex ni) selalunya menjana pendapatan tidak kurang 10,000 USD seminggu. Namun begitu, bukan mudah untuk mencapai level OTAI dalam Forex.

Anda perlu trade menggunakan teknik yang berkesan, mengamalkan money management yang betul dan kawal emosi.

Sebagai IB atau Affiliate:

Untuk trade forex, anda perlu trade melalui forex broker. Broker menjadi orang tengah….menghubungkan trader dengan kaunter forex sedunia. (Untuk info, selain Fxunited, saya sangat berkenan dengan broker FXPRIMUS. Broker ni sangat telus dalam segala urusan deposit dan withdrawal. Selain itu, mereka ada Special Offer yg mungkin anda berminat nak tengok. Sila klik di sini utk info lanjut. )

Persaingan antara broker untuk mendapat client (para forex trader) adalah sangat sengit dan untuk bersaing, forex broker selalunya akan meminta bantuan para IB dan affiliate untuk mempromosi bagi pihak broker.

IB/affiliate pula akan diberi ganjaran dalam bentuk komisen yang diperolehi dari spread yang dikenakan oleh broker kepada trader.

Katakan seorang IB mempunyai 10 trader di bawahnya. Encik IB tak perlu trade untuk jana duit dari forex. 10 trader yang trade di bawah IB ni akan menjana duit bagi pihak IB.

Pendapatan sebagai IB atau affiliate boleh dikatakan sangat pasif. Anda sebenarnya tak perlu buat apa-apa lagi untuk mencari duit…trader-trader di bawah anda akan buat kerja tu untuk anda.

FxUnited: Pilihan Utama Forex Trader Di Malaysia?

Kat Malaysia, ada banyak forex broker. Boleh dikatakan persaingan untuk mendapat klien dari Malaysia sangat sengit.

Namun begitu, FxUnited masih lagi menjadi pilihan majoriti forex trader di Malaysia. Selain Fxunited, ada beberapa forex broker lain yang beroperasi di Malaysia seperti XM, FBS dan Fxprimus.

Bagaimana hal ini boleh berlaku?

Jom kita tengok beberapa fakta penting tentang FxUnited:

  1. FxUnited telah beroperasi sejak 2006 dan mula berkembang ke 5 buah negara termasuk Malaysia. Sila rujuk bukti kat sini: http://www.statscrop.com/www/fxunited.com
  2. Pada mulanya, FxUnited cuma offer platform MT4 untuk trade forex, gold dan komoditi. FxUnited merupakan broker STP/DMA. Sila baca lanjut kat sini: http://www.100forexbrokers.com/dma-direct-market-access
  3. Pada tahun 2013, FxUnited memperkenalkan winst plan, iaitu salah satu platform terbaru untuk menjana wang melalui FxUnited.
  4. Pada tahun 2014, FxUnited memperkenalkan CGAT (capital gain auto trade), iaitu penggunaan expert advisor (EA) atau Robot untuk trade bagi pihak trader supaya trader mendapat pulangan 12% hingga 20% sebulan secara autopilot.

FxUnited CGAT

Produk CGAT (Capital Gain Auto Trading) yang diperkenalkan oleh FxUnited pada tahun 2014 merupakan produk “flagship” bagi FxUnited.

FxUnited menjanjikan pulangan tetap 12% hingga 20% dari modal setiap bulan untuk setiap akaun CGAT.

CGAT sangat sesuai untuk mereka yang tiada masa untuk trade forex kerana urusan kerja, belajar dan keluarga.

Jika anda membuka akaun CGAT dengan FxUnited, apa yang akan berlaku adalah, akaun CGAT anda akan di trade oleh perisian komputer (software) yang dikenali sebagai expert advisor (EA) atau robot yang telah diprogram untuk enter post trade berdasarkan analisa pasaran.

Anda tak perlu buat apa-apa. Software yang akan trade untuk anda.

Anda boleh buka sehingga 10 akaun CGAT FxUnited.

Untuk akaun CGAT pertama, tiada activation fee. Akaun kedua hingga ke sepuluh akan dikenakan activation fee sebanyak 3%.

Setiap akaun CGAT akan dikenakan caj 1% sebulan sebagai maintenance fee.

Ada 6 jenis akaun CGAT:

  1. 1000 USD
  2. 2000 USD
  3. 3000 USD
  4. 4000 USD
  5. 5000 USD
  6. 10,000 USD

Katakan anda membuka akaun CGAT dan deposit 1000 USD. Net profit bulanan anda selepas ditolak 1% maintenance fee adalah 110 USD (minimum).

Selepas 12 bulan, duit profit yang akan ada dalam akaun CGAT anda adalah 110 USD x 12 bulan = 1320 USD

Ini tak termasuk nilai modal asal yang dimasukkan iaitu 1000 USD. Oleh itu, total duit anda selepas 1 bulan letak kat dalam akaun CGAT adalah 1000 USD + 1320 USD = 2320 USD!

Ok, andai kata anda mempunyai modal besar untuk dilaburkan. Anda buka akaun CGAT dan deposit 10,000 USD.

Net profit bulanan anda selepas ditolak 1% maintenance fee adalah 1100 USD (minimum).

Selepas 12 bulan, duit profit yang ada dalam akaun CGAT anda adalah 1100 USD x 12 bulan = 13,200 USD

Ini tak termasuk nilai modal asal yang dimasukkan iaitu 10,000 USD.

Apakah anda dah faham sekarang betapa MUDAH nak jana duit menggunakan CGAT?

Memang sangat mudah!

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes